Een vloer is een opvallend oppervlak in je huis. De vloer bepaalt ook voor een groot deel de sfeer in de ruimte. Maar de wanden moet je ook niet vergeten. Deze vallen natuurlijk ook op en bepalen ook mee in je interieur. En wat is nou leuker als de wanden een mooi samenhangend geheel hebben samen met je vloer. 

Wanden en weer in een ander interieur zie je opvallende meubelen. Alles kan en alles mag want het is jouw interieur en jouw keuzes. Heel soms zie je dat mensen de vloer laten doorlopen op de wand. In bijvoorbeeld het toilet, het valt even net wat meer op. En de ruimte kan meer tot zijn recht komen. Maar het moet wel kunnen, en met dryback pvc (oftewel plak pvc) kan dit gemakkelijk.

Akupanel wandpaneel Onbehandeld Eiken

De akoestiek in een ruimte

In alle soorten ruimtes heb je met zoveel dingen te maken wat betreft interieur. Een vloer, de wanden, het plafond, de meubelen en ga zo nog maar even door. Maar je hebt ook te maken met geluid wat soms nog wel eens vergeten wordt. Wanneer een ruimte helemaal leeg staat weerkaatst al het geluid tegen de kale wanden, plafond en vloer.  Wanneer er meubelen in de ruimte staan wordt het alweer beter. En een vloerkleed kan ook al veel doen. Maar nog steeds kan het vaak nog meer verbeterd worden.

Een trendy manier om dat te doen is om bijvoorbeeld akoestische wandpanelen te plaatsen in je huis. Dit is een trendvolle manier en geeft gelijk een stukje sfeer mee in je interieur. Mooi en functioneel dus.

Akupanel wandpaneel Mokka Zwart Eiken

Akoestische wandpanelen

De akoestische wandpanelen zijn gemaakt van gerecycled zwart vilt, MDF en een coating van realistische houtfineer. En met name het vilt zorgt voor een betere akoestiek en is geluidsabsorberend. De wandpanelen zorgen dus niet alleen voor een betere akoestiek, maar geven ook nog eens de muur een geweldige make-over. Omdat de wandpanelen 60 cm breed zijn en 300 cm lang, bedek je in de meeste gevallen in 1 keer de lengte van de muur. 

De wandpanelen zijn in totaal in vier verschillende tinten beschikbaar: Onbehandeld eiken, Licht essen, Mahonie naturel en Mokka zwart eiken. Je kan de wandpanelen met high tack kit op de muur bevestigen of met zwarte schroeven. Wat wel een groot voordeel is, is dat je meerdere wandpanelen kan monteren naast elkaar zonder dat dit opvalt. Hier hebben de ontwerpers goed over na gedacht. 

Wil jij nou ook je wand een make-over geven en de akoestiek verbeteren? Kom snel snel langs in de showroom om de wandpanelen in het echte te bewonderen!

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *