In je woning heb je te maken met ruimtes en alles wat nog meer komt kijken bij het interieur. Een grote ruimte is vaak iets makkelijker in te richten dan een kleine ruimte. Wanneer je in een kleine ruimte met iets te veel spullen erin kan het al snel rommelig ogen. Maar er zijn wel een paar trucjes waardoor dit niet hoeft te zijn.

Advies 1: De legrichting van je vloer

Wanneer er een vloer wordt gelegd zijn een paar zaken belangrijk om van tevoren te bepalen. Zoals de legrichting bijvoorbeeld. Wij leggen de vloer vaak mee met het licht. Op deze manier haal je het meeste uit je vloer qua lengte van de plank maar ook de breedte van de plank. Daarnaast lijkt de kamer vaak langer en geeft het een mooi effect. Je kan de vloer ook een kwartslag draaien. Dan leg je de vloer eigenlijk tegen de lichtinval in. Op deze manier maak je de kamer breder voor het oog maar ook korter. 

Het heeft ieder zijn voor- en nadeel. Met bijvoorbeeld visgraat vloeren kan je het beste de vloer altijd met de lichtinval mee leggen. Zo haal je het meeste uit je visgraat vloer en wordt het optisch nog een mooiere ruimte van.

Advies 2: Kleur

Kleur heeft invloed op alles. Niet alleen op de ruimte maar ook op jou als persoon. Kleur doet meer met een persoon en ruimte dan dat iedereen denkt. Als je een kleine ruimte hebt is het bevorderlijk om een lichtere vloer te nemen. Een lichte vloer zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt zonder dat je extra centimeters erbij krijgt. Wanneer je een donkere vloer neemt, komt de vloer meer op je af waardoor het een kleiner gevoel geeft. Natuurlijk lichtinval heeft hier ook invloed op. Wanneer je veel ramen hebt en een hele lichte vloer kan het zo zijn dat de vloer te licht op kleurt. Hierdoor kan de vloer ook op je af komen. Wanneer je dit hebt kan je er beter voor kiezen om een klein tintje donker te laten leggen. Je hebt dan nog steeds een lichte vloer, maar komt de vloer niet op je af. Alleen maar voordeel dus. 

Maar kleuren op de muren hebben ook een groot effect op de ruimte. Eigenlijk geld het zelfde voor vloeren als voor muren. Wanneer een muur te licht van kleur is en je hebt veel natuurlijk licht kan de kleur te fel aan de ogen worden en is het effect weg. Wanneer je een te donkerde kleur op de wanden aanbrengt, dan komt de muur weer op je af. Je moet hier dus een beetje tussen zoeken en natuurlijk een kleur kiezen die je mooi vindt. Dat is altijd het belangrijkste.

Tekst gaat verder onder de foto

Advies 3: Meubelen en accessoires

Meubelen en accessoires maken het interieur pas echt af. En het is ook wel zo makkelijk in een ruimte. Maar het maakt niet alleen de ruimte af, het voegt altijd wat toe aan de ruimte. Over de kleuren op de wanden en vloer hebben we het gehad. Maar ook die van meubelen en accessoires hebben een grote invloed. Meubelen kunnen perfect passen in een interieur. Het lijkt dan alsof het nog nooit anders is geweest. Maar meubelen passen niet altijd even goed in de ruimte. 

In een kleinere ruimte kun je het beste open meubelen hebben. Hier bedoelen we mee dat meubelen waar je onderdoor of doorheen kan kijken een beter effect hebben in een kleine ruimte. Omdat de meubelen luchtig ogen, oogt de ruimte niet chaotisch. Wanneer je een grotere ruimte hebt kun je er voor kiezen om dichte meubels te plaatsen. Hiermee creëer je een knusser gevoel omdat de ruimte niet meer oogt als een hele grote ruimte.

Wanneer je dus met je interieur bezig bent moet je vooral kijken naar wat jij mooi vindt. Jij moet er tenslotte wonen. Wel zijn er een aantal dingen waar je om kan denken om het meeste uit je ruimte te krijgen en er dus een thuis kan van maken. 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *