Showroom Duinstra Vloeren

Kleuren kom je overal tegen en zo dus ook op je vloer. Elke kleur geeft weer een andere sfeer in je huis en de vloer heeft hier ook invloed op. Wist je dat een lichte of een donkere vloer verschillende sferen geven? En dat de ruimte er ook door kan veranderen voor het oog? Het kiezen van een nieuwe vloer kan niet gemakkelijk zijn. Je hebt ook zoveel keuzes.

Stroken, visgraat, Hongaarse punt of toch tegels

De ‘vorm’ van een vloer kan al veel doen met de ruimte. Zo ken je vast wel de normale stroken vloer. Deze soort vloer kan de lengte van je huis benadrukken, maar de breedte ook. Inmiddels zijn stroken vloer zo ontwikkelt dat er sommige merken zijn met een hele brede plank. Dit benadrukt de breedte van je huis en de vloer kan er ook rustiger door lijken. Een drukkere variant is de visgraat vloer. Met een visgraat vloer heb je meer met banen te maken. Zo wordt de breedte en lengte ook benadrukt in een ruimte. Daarnaast straalt een visgraat vloer een chiquere sfeer uit.

De variant op de visgraat vloer is de Hongaarse punt. Een Hongaarse punt lijkt op een visgraat vloer maar hierbij is het snijpunt anders. Met een Hongaarse punt heb je met een rechte lijn te maken. Ook heb je hier weer banen net als bij een visgraat vloer. En dan heb je nog de tegel. Een tegel kan heel veel op een betonvloer lijken. Een pvc tegel in de hal of bijkeuken doet het heel goed voor wat meer contrast en verschillen in de ruimtes.

De ruimte vergoten of verkleinen

Door een bepaalde kleur te kiezen wordt de ruimte niet opeens een paar centimeter groter of kleiner. Maar voor het oog kan dit wel. Als je een grote open ruimte hebt of je hebt een hoog plafond en veel ramen dan kan je best een donkere tint vloer kiezen. Met een donkere kleur vloer krijg je sneller een knus en warm gevoel, maar wordt de vloer niet te flets door het lichtinval. Als je een kleine ruimte hebt of je hebt lage plafonds kun je het beste kiezen voor een lichtere tint vloer. Met een lichte kleur vloer lijkt een kleine kamer groter voor het oog. Daarnaast geeft een vloer met een lichte tint een fris en ruimtelijk gevoel. Maar de kleur van de vloer is een persoonlijke keuze en iedereen heeft een andere smaak.

Contrast in je interieur

Met een donkere kleur vloer kan je een heel mooi en warm contrast maken met bijvoorbeeld je meubelen. Een donkere tint vloer met een warme kleur op de muur heb je als snel een warm en chique gevoel in huis. In combinatie met lichte meubelen ontstaat er een heel mooi contrast. Als je een lichte kleur vloer hebt en je hebt wat donkere meubelen ontstaat er ook een contrast, maar dan net anders om. In beide gevallen zullen zowel de vloer als de meubelen opvallen. 

Combineren met je huidige meubels

Een vloer uitzoeken doe je niet zomaar en is erg persoonlijk. Je kan ervoor kiezen om een vloer uit te zoeken bij je huidige meubelen. In sommige gevallen is dit geen raar idee. Om even een voorbeeld te geven, als je een eiken kleur tafel hebt dan zou ik niet precies dezelfde kleur op de vloer laten leggen. Dan kun je het beste kiezen voor een tintje lichter of donkerder. Anders heb je een heel eentonig huis. Natuurlijk is dit ook persoonlijk, maar het is wel belangrijk om hierover na te denken. 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *