Je hout beschermen met Rigostep Skylt lak

Hout is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur. Overal kan je het hout weer tegen komen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de vloer. Of als tafel- en keukenblad. En vergeet de meubelen niet. Hout is een natuurlijk product, maar je moet het wel beschermen om het te kunnen gebruiken. Zo blijft het hout langer mooi en kan je er langer van genieten. Je kan het hout op verschillende manieren beschermen zoals met olie. Maar om de onbehandelde uitstraling te behouden kun je het beste kiezen voor de Rigostep Skylt lak.

Rigostep Skylt lak is een ultramatte PU lak. Dit betekent dat de lak ultramat is. Een lak die je bijna niet ziet op het hout. Hiermee behoud je de onbehandelde uitstraling van je hout. De Rigostep Skylt lak beschermd het hout tegen vuil en water. Daarnaast heeft het een sterke, slijtvaste en krasbestendige afwerkingslaag. De Skylt lak bestaat namelijk uit 2 componenten. Je hebt een A component (de lak) en een B component (de verharder). 

Bij het aanbrengen van Rigostep Skylt lak is hierbij belangrijk dat je de oppervlakte op de juiste manier schuurt, de lak op kamertemperatuur is en dat je zorgvuldig de lak goed op de kop schudt. Daarnaast is het belangrijk dat het oppervlak droog, vet- en stofvrij is. Verder heb je het volgende nodig:

  • De Skylt lak en de bijhorende verharder
  • Een lakroller op waterbasis
  • Een kwast op waterbasis

Als je de voorbereiding hebt gedaan kun je beginnen met lakken. Meng de lak en de verharder samen tot een gladde mengsel. Het aanbrengen van de lak is net een muur verven. Het is dus belangrijk dat je nat op nat lakt. Na drie tot vier uur kun je de volgende laag aanbrengen. Je krijgt het mooiste resultaat wanneer je drie lagen aanbrengt. Tussen de tweede en derde laag kun je het beste het hout nog eens licht schuren. Hiermee schuur je de opstaande vezels van het hout weg. Zo wordt het oppervlak glad en heb je geen last van ‘splinters’. Na de derde laag is het hout klaar en kan het goed gaan uitharden. In de eerste twee weken moet je het oppervlakte voorzichtig gebruiken. Hierin is het belangrijk dat het oppervlak wat is behandeld met Rigostep Skylt lak niet wordt afgedekt. Na twee weken kun je het oppervlak weer normaal gebruiken.

Skylt Conditioner

Net zoals bij olie moet je ook lak af en toe onderhouden. Dit kun je het beste doen met de Skylt Conditioner. Dit is een reiniger speciaal voor oppervlaktes die zijn behandeld met de Rigostep Skylt lak. Ook is deze in een Spray & Wipe versie.

Gebruik

Verbruik: 1 liter per 10-12 m², Verkrijgbaar in 0,5, 1 en 4 liter

Aanbrengen: een kwast of een roller

Onderhoud: Skylt Conditioner

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *