Vloer trends 2022

Trends, elk jaar weer zijn er nieuwe trends of oude trends die weer een comeback maken. Zo ook bij de vloeren. Een vloer is toch vaak een groot oppervlakte en de basis van jouw huis. Wel zo leuk als de vloer bij jouw stijl en sfeer past. En dat de vloer natuurlijk voldoet aan jouw eisen en wensen. Lees snel verder om te kijken wat de trends op dit moment zijn.

Houten vloeren

Een houten vloer is een vloer die tijdloos is en ook blijft. Met een houten vloer maak je nooit een fout. Het past bij elke woonstijl en is een sfeermaker op zich. Het fijne van een houtenvloer is dat je veel keuze hebt. Zo kan je natuurlijk kiezen tussen een Hongaarse punt, een visgraat vloer of juist een stroken vloer. En dan heb ik het nog geen eens gehad over de afwerking, de afmetingen en de knoesten. Je hebt natuurlijk merken waarin je een beperkte keuze hebt. En natuurlijk heb je hier ook pareltjes tussen zitten. Maar bij Duinstra Vloeren kun je jouw eigen stroken vloer ‘samenstellen’. Hierin heb je keuzes in de breedtes van de planken, hoeveel knoesten en tekeningen er in de vloer moeten zitten en welke afwerking je wilt hebben. Zo past de houten vloer perfect bij jou en jouw interieur. Het fijne van een houten vloer is dat als je over 15 jaar een nieuwe kleur wilt hebben, dan kan dat. Even schuren, afwerken en je hebt weer een vloer als nieuw.

Visgraat vloer

Overal waar je kijkt zie je het patroon liggen, de visgraat vloer. Een mooie vloer die ook tijdloos kan zijn. Het mooie van eeen visgraat vloer is dat het wat kan toevoegen aan je interieur. Het doet wat met de ruimte en het valt op. Wel zit er natuurlijk verschil tussen een houten visgraat vloer en bijvoorbeeld een PVC visgraat. Een houten visgraat vloer kan rustiger en natuurlijker ogen dan een PVC vloer. En dit is geen enkel probleem natuurlijk. Wel kan een visgraat een nadeel hebben. Het kan in sommige ruimtes onrustig ogen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in kleine ruimtes of ruimtes met veel hoeken. 

Houten Hongaarse punt vloer

Tekst gaat verder onder de foto

PVC visgraat vloer

Betonlook vloeren

Ook komt de betonlook weer helemaal terug. Bij een betonlook denken veel mensen al gauw aan de industriële sfeer en dat de betonlook vooral heel hard en kil is. Dit hoeft dus juist niet. Door de ontwikkelingen in de kleuren heb je nu veel betonlook vloeren ook met een warme gloed erover. Met deze soort betonlook vloeren heb je net even die warme gloed erbij wat weer kan bijdragen aan de sfeer. En als je dit ook nog eens combineert met warme materialen heb je al gauw een warme sfeer te pakken. Veel mensen kiezen voor de PVC betonlook vloer in bijvoorbeeld de bijkeuken, keuken of juist voor in de hal. En heel soms wordt het door de hele ruimte gelegd, even wat anders. In de betonlook vloeren heb je veel keuzes waardoor er altijd een vloer is die bij jou past. En daarnaast kan je ook een dryback PVC betonlook vloer leggen in de badkamer. Hoe leuk is dat?

Plinten

In de plinten heb je ook weer heel veel keuzes. Zo kent iedereen de platte deklijsten wel. Deze worden nog steeds gebruikt en soms kom je er ook niet onderuit. Denk bijvoorbeeld aan een opstaande houten plint tegen de muur is aangeplakt en deze kan niet weg. En dit is geen enkel probleem. Want ook de platte deklijsten hebben zo zijn eigen toevoeging aan de vloer en de ruimte.

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor de hoge MDF plinten. Deze kunnen wij bijvoorbeeld leveren in verschillende RAL kleuren zoals RAL 9010, RAL 9016, RAL 9005 of RAL 7016. En ook in verschillende hoogtes. Met MDF plinten wordt de ruimte vaak nog strakker en benadruk je de muren. Veel mogelijkheden en keuzes dus in plinten. In de showroom hebben we ook wel eens de vraag “Moet er persé een plint geplaatst worden?” Nee, het hoeft niet persé, maar dat kan alleen bij een dryback PVC vloer, oftewel plak PVC. Hiermee kunnen we de vloer strak tegen de muren leggen. 

Tekst gaat verder onder de foto

Dryback PVC strak tegen de muren gelegd

Ruimtes scheiden of juist verbinden?

Wat eigenlijk altijd onbewust een trend is geweest, is dat je ruimtes kunt verbinden of juist van elkaar kunt scheiden. Nu kan je dit al heel gemakkelijk creëren met kleuren op de muur. Maar je kan dit ook gemakkelijk met de vloeren doen. Zo kan je bijvoorbeeld een stroken vloer in de woonkamer leggen. En voor in de keuken kun je kiezen voor een betonlook tegel. Het kan zo zijn dat het verschil te groot wordt en dat je dit bijvoorbeeld niet mooi vindt. Gelukkig zijn er genoeg verschillende kleuren tegels en zit er altijd wel wat bij. Op deze manier hoeft de overgang niet te groot zijn in de verschillende vloeren.

Ben jij benieuwd geworden? Kom eens langs in de showroom. De koffie en thee staat klaar!

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *