Walk On Amazing is een campagne van het kurkvloer merk Wicanders en de Amerikaanse astronaut Scott Kelly. Lopen en leven op een kurkvloer is lopen op natuur en een overvloed van unieke eigenschappen. Het is lopen op duurzaamheid, thermische en akoestische isolatie. Lopen op gezuiverd lucht en op materiaal wat nog nooit is nagemaakt door de mens. Materiaal wat echt uit de natuur komt en waarvan de boom niet beschadigd wordt tijdens het proces. 

Kapitein Scott Kelly bracht in totaal 520 dagen door in de ruimte tijdens zijn carrière, maar hij heeft nog nooit op een andere planeet gelopen. Daarom heeft Wicanders Scott Kelly uitgenodigd om als eerste persoon te zijn die ervaart wat “Walk On Amazing” is. Walk On Amazing heeft een replica van 600 vierkante meter van een gedeelte van Mars gemaakt. En dit geprint op kurkvloeren.

Kurk is niet zomaar een vloer

De Amerikaanse astronaut Scott Kelly heeft in totaal 4 ruimtemissies gemaakt. En 1 hiervan van “One Year Mission”. Een ruimte missie van 340 opeenvolgende dagen in de ruimte. Met als doel om een toekomstige missies voor te bereiden naar de diepe ruimte en naar Mars. De missie was succesvol. Helaas heeft Scott Kelly nooit de kans gehad om een voet op Mars te zetten. Daarom heeft Wicanders hem uitgenodigd om op Mars te kunnen lopen. In dit geval op een kurkvloer.

Door het gebruik van de 4K Mars-Rover foto’s en afbeeldingen van satellieten heeft Wicanders een gebied van 600 vierkante meter gereconstrueerd op een schaal van 1 op 1.

Het Mars oppervlak is geprint op kurkvloeren. Om het zo realistisch mogelijk te maken voor Scott Kelly is de vloer op zowel de vloer als de wanden van een magazijn geplaatst. De muren waren net de bergen en duinen als op Mars. Hierdoor heeft Scott Kelly een realistisch beeld gekregen van Mars. De eerste man die op deze geweldige vloer heeft gelopen. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Voordelen van een kurkvloer

Het merk Wicanders streeft met kurkvloeren naar een evenwicht tussen mooie producten en de bescherming van het milieu. Hierdoor is de natuur ook hun inspiratie. De kurkvloeren van Wicanders worden gemaakt van de bast van kurkeik (Quercus suber L.). Dit is een langzaam groeiende boom uit het Middellandse Zeegebied. De boom kan tot wel 200 jaar worden. Kurkvloeren worden in negen jaar gemaakt en dit zonder de bomen te kappen of te beschadigen.

Een kurkvloer heeft natuurlijk als grondstof kurk nodig. Een van de meeste bijzondere materialen. Met de natuurlijke eigenschappen die nog niet zijn nagebootst door de mens. In kurk zitten cellen die werken als thermische en akoestische isolatie. Maar een kurkvloer is ook nog eens duurzaam en schokabsorberend. Daarom is een kurkvloer perfect voor in bijvoorbeeld een appartement.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *